donderdag 31 januari 2008

Adembenemend Iguazu

De missiedorpen rond Pousadas -in het noordoosten van Argentinië- zijn de uitvalsbasis voor één van ´s werelds mooiste en meest indrukwekkende natuurwonderen, de (257) watervallen (´cataratas`) van Iguazu. Ze vormen een natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië.
Apotheose van het bezoek is het moment waarop je -na een kronkelend pad van 1 kilometer- oog in oog staat met de ´Garganta del Diablo`. Dertig miljoen kubieke meter water stort er permanent naar beneden. In een groot zwart gat. Wat je dan hoort is een oorverdovend gebrul van een duivels monster, dat je letterlijk -we waren doorweekt- kan voelen en betasten. Eigenlijk komen we woorden tekort om iets te omschrijven dat ons ettelijke seconden naar adem deed happen.

´Keel van de duivel`

Sofie al in carnavalstemming met oversized regenjas.


Voor het eerst in onze tent geslapen. Vier dagen. Noodgedwongen. Hostal en hotels waren volgeboekt. Om twaalf uur ´s nachts veel hulp gekregen van Argentijns koppel, Andrea en Juan Carlos. Eigenlijk hebben wij, beetje versuft, toegekeken hoe ze uiterst zorgvuldig ons huisje rechtzetten.
Veel beestjes gezien. In het begin schreeuw je de camping bij elkaar wanneer je voor het eerst oog in oog staat met een tijgermier, vier dagen later relativeer je het feit dat je `s nachts het pad kruist van vuistdikke kevers (whatever).

Geen tijgermier. Adorabele coati.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage