woensdag 15 oktober 2008

Uitnodiging

We zijn nog maar één avond in Delhi of we hebben al één vriend. Sunny nodigt ons uit om te komen eten. Leuk. Hoewel Hindu’s niet of weinig drinken blijkt dat ten huize Sunny niet het geval te zijn. Indische rode en witte wijn en Indische wisky (Royal Challenge) vloeien er rijkelijk.

We zien een typisch Indisch gezin. Een gearangeerd huwelijk, drie kinderen, de stokoude schoonmoeder woont in. In een kamer apart hebben ze een minitempeltje geïnstalleerd waar er ’s morgens en ’s avonds gebeden wordt (zoiets heet puja).

De ontvangst is warm, het eten is fantastisch lekker. Het stoot ons alleen tegen de borst dat de vrouw des huizes niet mee aan tafel mag. Wij helemaal gechoqueerd, maar het hoort bij hun cultuur. De uitleg van de mannen: gasten moeten als koningen ontvangen worden, de vrouw is er om te bedienen en het bord bij te vullen zodra het leeg is.

Het is gezellig, maar de drank zorgt er ook voor dat we ons steeds slechter voelen bij de situatie. Sofie blijft maar zeggen tegen de vrouw (haar naam mogen we niet eens weten?) hoe lekker ze de thali-schotel vindt, en of ze ons echt niet kan  vergezellen. Een maat voor niks, natuurlijk.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage