donderdag 31 januari 2008

Paardrijden in Pantanal

Brazilië stond niet op ons verlanglijstje. Op het laatste nippertje hebben we toch besloten om een klein deel van dit enorme land te bezoeken. Te beginnen met de Pantanal, een busrit van 22 uur (!) verwijderd van Puerto Iguazu. Luxueus weliswaar, met zetels die je tot een bed kan uitrekken en verantwoorde chauffeurs die niet -zoals in Azië- door de bochten razen en langs diepe ravijnen blindelings -als ware het een zelfmoordmissie- inhalen.

De Pantanal is een groot moerasgebied dat tien keer zo groot is als België. Vanuit Campo Grande -een oninteressant slaapstadje- boekten we een vierdaagse trekking door dit immense natuurgebied. Minder bekend dan het Amazonewoud, maar zeker het bezoeken waard. Beestjes zijn er makkelijker te spotten omdat het één open vlakte is. Papegaaien, apen, ijsvogels, gieren, capibara´s (grootste knaagdier ter wereld), vossen, krokodillen (een kaaiman is een verlegen beest, waarmee je zonder problemen kan zwemmen) en piranha´s. Het ´aanbod` is groot.
Voor het eerst piranha´s gevangen (elk vijf, beetje zanderig van smaak) en paard gereden.

Onze eerste piranha. De tanden zijn griezelig scherp.

Schuwe capibara.

Zelden zo hard gelachen met de manier waarop Sofie op een paard zit. Ze kreeg trouwens het sukkeltje van de hoop. Schattig beest met veel te korte beentjes, het leek wel een pony. Een vinnige pony, die te pas en te onpas begon te galopperen en reageerde op elk commando dat op hem afkwam. Niet voor niets heette het kneusje van de groep ´mirakel`.

Klein Sofietje op haar dwerg. (tweede van rechts)

Twee dieptepunten, toch wel:
- In de Pantanal werden we opgevreten door de muggen. Sommigen wapenden zich met skibril-, muts- en sjaal. Wij smeerden Deet op. Tevergeefs.
- Sofie´s voorstel om mijn pareo, die overigens perfect bij mijn bikini past, als tafelkleed te gebruiken.

Hopelijk maakt onze trip naar Rio de Janeiro veel goed.



Labels:

5 reacties:

Blogger Peter zei...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

31 januari 2008 om 08:21  
Blogger Peter zei...

Hey

Hier is het serieus aan het stormen aan de kust en we naderen een kleine winterprik. Kans op 15 a 20 cm sneeuw in de Hoge Venen. Maar van koude hoeven jullie zich niets van aan te trekken.

Op weg naar Rio De Janeiro. Dus het mooiste en beste carnaval zullen jullie meemaken. Dat moet echt prachtig zijn daar. Vergeet niet van het carnaval veel foto's te nemen. je kan de Aalstenaren jaloers maken met die foto's. En lukt het Portugees? Want Brazillie is het enige Zuid-Amerikaanse land dat geens Spaans spreekt.

Groetjes

Peter

31 januari 2008 om 08:24  
Blogger Ineke Imbo zei...

Zalig om jullie belevenissen te volgen! Ik kijk eigenlijk nú al uit om jullie verhalen live te horen vertellen... En jullie zijn nog maar pas vertrokken... Gaan jullie Carnaval vieren in Rio?? Hier in Canada is't nu Winter Carnival... Gisteren weer zo'n 40 cm sneeuw gevallen :-) 't Amusement nog!
PS Prachtige foto's trouwens!

2 februari 2008 om 13:46  
Blogger Annelies R. zei...

Paardrijden? Nu kan ik toch niet meer anders dan ook eens reageren. Ik zou zeggen: goed bezig! En doe vooral zo verder.
en natuurlijk vind ook ik het heerlijk om jullie avonturen een beetje te volgen. Ik hoop dat het tot nu toe allemaal een beetje gaat zoals jullie hadden verwacht, of neen, dat het nog veel beter is. Geniet ervan!!!
annelies

5 februari 2008 om 07:17  
Blogger Dominique zei...

Bericht aan Christinneke:

Ik heb hier nog een heel erg mooie pareo liggen. Geef je mij een adres door waar ik die kan naartoe sturen?

Bericht aan Sofietje:

Wat "Mirakel" betreft, ze zouden mij steevast ook "het kneusje van de groep" gegeven hebben... Wij dutskes, wij verstaan mekaar he?

Een dikke zoen aan allebei!

Rachietje

12 februari 2008 om 12:21  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage