maandag 10 november 2008

Annapurna Base Camp

Pokhara is de uitvalsbasis voor trekkings in de Himalaya. Meest bekende berg die je er kan beklimmen is de Annapurna I: 8.091 meter. Ietsje te hoog voor ons. Maar het Annapurna Base Camp (4.130 meter) lag wel binnen onze fysieke mogelijkheden. De Annapurna Sanctuary Trek duurt negen dagen en brengt je via kleine dorpjes, rijstvelden, watervallen, kolkende rivieren en zwiepende hangbruggen vlakbij de Annapurna South (7.219 meter) en de Machapuchere (oftewel de Fishtail Peak, 6,991 meter). Permits geregeld, rugzak geprepareerd, en hop, negen dagen pure natuur. Veel toeristen nemen een sherpa (drager) mee en een gids, maar de paden zijn zo mooi uitgestippeld dat wij het overbodig vonden.

Een belangrijke taak van de porters is ervoor te zorgen dat hun klanten een dak boven het hoofd hebben. Hoe hoger je klimt, hoe schaarser de logies en hoe problematischer het wordt om ergens een bed te vinden. In sommige gehuchtjes zijn er slechts drie guesthouses.

Gelukkig is de trekking een sociaal gebeuren, eet je ’s avonds samen aan een grote tafel en leer je leuke mensen kennen, die de volgende dag solidair zijn en een bed voor je regelen. Na dag drie waren we met z’n achten (1 Amerikaanse, 4 Australiërs en 1 Brit) en spraken we af dat wie het snelst boven was voor kamers zorgde. De lodges zijn zo klein dat we vaak met ons groepje een volledig huisje in beslag namen. Ambiance. Het deed pijn om na 9 prachtige dagen onze instantfamilie te verlaten.

Van alles wat we al gezien en gedaan hebben, was dit misschien hét hoogtepunt. Bestaat er iets mooiers dan te vertrekken in een bijna tropische hitte, langs rijstvelden, om vervolgens enkele dagen later terecht te komen in een maagdelijk wit sneeuwlandschap waarin je de ooit onbereikbare reuzen van de Himalaya bijna kunt aanraken? Pure magie. 
























Labels:

1 reacties:

Blogger Ineke Imbo zei...

Leuke post! Heel mooi verhaal en prachtige foto's. Een plek die hoog op m'n verlanglijstje staat.

1 februari 2012 om 13:33  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage