maandag 29 september 2008

Toiletperikelen 4

Het niveau van de blog daalt ;-) maar toch nog even dit. Japanners zijn geobsedeerd door hygiëne. Als je ze ziet lopen over straat komen ze als uit een doosje. Lopen ze niet zwaar gezakt en gepakt over straat. En lijkt alles wat in de plooi moet vallen ook écht in de plooi te vallen. Zelfs als ze ladderzat zijn. Bewonderenswaardig eigenlijk, wanneer je hen met ons, muilezels, vergelijkt.

Proper zijn is het hoogste goed. Ook in huis, waar je reine en onreine kamers hebt.  Met telkens aangepaste sloefjes. In huis loop je met ‘propere’ slippers, op toilet verwissel je ze voor een ‘vuil’ paar. Meestal roze van kleur met daarop in koeien van letters: TOILET.

Al dat verwissel is een gedoe, maar, soit, we passen ons aan. Sofie deed het trouwens uitstekend. Bij mij liep het meer dan eens mis. Hoe vaak ik niet in kraaknette ryokans met toiletsloefjes aan tafel heb gezeten, ik kan het echt niet meer op één hand tellen. Huisgenoten, die de vergissing opmerkten, reageerden eerst gechoqueerd, maar konden er nadien meestal smakelijk om lachen. Meer zelfs, voor de Japanners was het hét verhaal van de dag en werd heel de familie op de hoogte gebracht van mijn flaters. 

Toiletsloefjes

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage